De herderskroon
Boek

De herderskroon (2018)/ Terry Pratchett, vertaald [uit het Engels] door: Venugopalan Ittekot

De jonge heks Tiffanie Verweerd wordt tot onofficiele leidster van de heksen benoemd, nadat Opoe Wedersmeer overlijdt. Daarom grijpen de elfen de kans aan om de Schijfwereld over te nemen. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde, los te lezen boek uit de serie over de jonge heks Tiffanie Verweerd, die zich afspeelt in de bekende Schijfwereld. Tiffanie wordt tot onofficiële leidster van de heksen benoemd, nadat de vorige, Opoe Wedersmeer, overlijdt. De elfen grijpen daarom de kans aan om te proberen vanuit hun eigen wereld de Schijfwereld over te nemen. Tiffanie moet in actie komen en een goede verdediging creëren. Dit is het laatste boek dat Pratchett afmaakte voor zijn dood in 2015. In het boek worden de zaadjes geplant voor verhalen die we niet meer zullen lezen. Met vakmanschap maakte hij zijn laatste boek, met de kenmerkende humor en fantasie, waarvoor hij rijkelijk leende uit ander werk en zo een eigen wereld schiep. Het verhaal heeft vaart, mooie vondsten en een sterke climax. Pratchett was het boek vlak voor zijn dood eigenlijk nog aan het bijschaven. Dat had tot andere passages kunnen leiden, maar ook in deze vorm is dit een waardige afsluiter van een bijzondere serie. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022579978 | 318 pagina's

Titel De herderskroon
Auteur Terry Pratchett
Secundaire auteur Venugopalan Ittekot ; Paul Kidby
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2018
Overige gegevens 318 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Illustraties: (c) Paul Kidby - Vertaling van: The shepherd's crown. - - London : Transworld Publishers, (c)2015
ISBN 9789022579978
PPN 410946400
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Verhalen van de Schijfwereld
Boek

Verhalen van de Schijfwereld (2003-...)

vol.
Uitgeleend
Terry Pratchett