Middernacht
Boek

Middernacht (2015)/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp

Vier jonge katten, één uit elke clan, krijgen de opdracht om met nog twee katten op zoek te gaan naar de geheimzinnige Middernacht, bij de zinkendezonplaats. Het wordt een gevaarlijke reis. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vier jonge katten (één uit elke Clan) krijgen een onbegrijpelijke boodschap van de SterrenClan. Twee katten voegen zich bij de vier uitverkorenen en samen gaan ze op weg naar de zinkendezonplaats, op zoek naar Middernacht. De reis is gevaarlijk: ze komen tweebenen tegen, worden achternagezeten door gevaarlijke honden en aangevallen door ratten. Dit eerste deel van de tweede serie over de bekende kattenclans uit 'Warrior cats'*, met als overkoepelende naam 'De nieuwe profetie', is de opmaat voor spannende, nieuwe kattenavonturen. In dit knap en in vlotte stijl geschreven boek doet de kattenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, denken aan de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de 'meegelokte' lezer. Eerste van (weer) zes kloeke delen van dit schrijverscollectief, van wie in het Engels al volgende series zijn verschenen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059244221 | 353 pagina's

Titel Middernacht
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Huberte Vriesendorp
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Fantoom, 2015
Overige gegevens 353 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandstalige gebonden uitgave: 2012 - Vertaling van: Midnight. - Working, 2005. - (Warrior cats : the new prophecy ; 1)
ISBN 9789059244221
PPN 388658878
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten

Relaties/Serie

Warrior cats. De nieuwe profetie
Boek

Warrior cats. De nieuwe profetie (2012-...)

vol. b. 1
Uitgeleend