Schemering
Boek

Schemering (2016)/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp

Doordat de Donderclan zo druk is met het verkennen van hun territorium, hebben ze niet in de gaten dat hun jonge medicijnkat verstrikt raakt in een onmogelijke liefde. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde boek van serie II van Warrior Cats* over de bekende kattenclans. Het start met een aangekondige dood - het is alleen niet duidelijk voor wie de boodschap is. De medicijnkat van de Donderclan voelt liefde voor krijger Kraaiveder van de Windclan, maar mag hier als medicijnkat geen gevolg aan geven. Als ze dat toch doet, is dat samen met de onderlinge spanningen tussen Kwiklicht en Braamklauw én een onverwachte aanval van de dassen opmaat voor nieuwe avonturen. Aan het eind van het verhaal wordt duidelijk wiens dood de Donderclan (en menige trouwe lezer) in groot verdriet achterlaat. In dit wederom vlot en knap geschreven verhaal doet de kattenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, niet onder voor de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap, verboden liefde en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de 'meegelokte' lezer. Jammer dat de toch al vele namen niet altijd kloppen, evenals de flaptekst. Leesboek om uren van te smullen, ook al is enige herhaling van avonturen onvermijdelijk. Het schrijverscollectief schreef ook andere dierenseries, o.a. over beren, 'Geesten in de sterren' (deel 6)*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059242654 | 375 pagina's

Titel Schemering
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Huberte Vriesendorp
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk, paperback;
Uitgave Amsterdam : Fantoom, 2016
Overige gegevens 375 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: (c)2014 - Vertaling van: Twilight. - Working Partners Limited, (c)2006. - (Warrior cats : the new prophecy ; b. 5)
ISBN 9789059242654
PPN 407420711
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten

Relaties/Serie

Warrior cats. De nieuwe profetie
Boek

Warrior cats. De nieuwe profetie (2012-...)

vol. boek 5
Uitgeleend