Grace and Frankie. Seizoen 2
DVD

Grace and Frankie. Seizoen 2 ([2017])/ Marta Kauffman

Zeventigers Grace en Frankie kunnen niet goed met elkaar opschieten, maar zijn op elkaar aangewezen als blijkt dat hun echtgenoten al 20 jaar een relatie hebben en nu om een scheiding vragen.

Recensie

Seizoen 2 van een Amerikaanse sitcom, geschreven door Marta Kauffman (Friends) en Howard J. Morris met in de hoofdrollen topacteurs Jane Fonda en Lily Tomlin. Zeventigers Grace en Frankie hebben tegengestelde karakters, de een is een keurige onlangs gepensioneerde cosmeticamagnaat, de ander een hippie en kunstenaar. Omdat hun echtgenoten samen een advocatenkantoor hebben wisselen ze soms beleefdheden uit. Dan kondigen hun echtgenoten (Martin Sheen en Sam Waterston) tijdens een dinertje aan dat ze al twintig jaar een relatie hebben en willen trouwen, nu dat van de wet mag. Noodgedwongen moeten de twee vrouwen samenwerken en ook samenwonen in het gezamenlijke strandhuis van de twee echtparen. Sandra Heerma van Voss (NRC 13-7-'17): '(...) prachtige, baanbrekende 'comedy-drama' (...) irritatie en ongemak maken langzaam plaats voor genegenheid. Intussen komen grote onderwerpen voorbij. Homofobie, overspel, sex en masturbatie op latere leeftijd, euthanasie: geen controverse wordt geschuwd, en de scriptschrijvers nemen ferm stelling. Met een lach en een traan, net als in het echt.' 13 afleveringen.

Specificaties

Engels | 8712609639520

Titel Grace and Frankie. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dean Parisot ; Jane Fonda ; Lily Tomlin
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Home Entertainment, [2017]
Overige gegevens 3 dvd-video's (374 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jane Fonda, Lily Tomlin. - Regisseurs onder anderen: Dean Parisot. - Engels gesproken, Frans, Duits of Italiaans nagesynchroniseerd, 9 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Skydance Media, 2016
ISBN 8712609639520
PPN 412676915
Genre humoristische roman
Taal Engels