Les Premiers les Derniers
DVD

Les Premiers les Derniers ([2017])/ un film de Bouli Lanners

Twee premiejagers zijn op zoek naar een gestolen mobiele telefoon met gevoelige inhoud. Ze komen een jong stel tegen dat op de vlucht is voor de apocalyps.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde speelfilm van de Belgische acteur-regisseur Philippe 'Bouli' Lanners (Les géants; Ultranova), die zelf een van de hoofdrollen speelt. Gilou (Lanners) en Cochise (Albert Dupontel) zijn twee premiejagers op leeftijd die op zoek zijn naar een gestolen telefoon met gevoelige inhoud. In een desolaat landschap komen ze het jonge stel Esther en Willy tegen, die op de vlucht zijn voor de apocalyps. De recensenten geven 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Een nieuw hoogtepunt in het bescheiden oeuvre van veelgevraagd bijrolacteur en autodidact Bouli Lanners, dat met elke film aan zeggingskracht wint. (...) Een mystieke western c.q. absurde film noir (...) En een film over het einde der tijden, met een verrassend optimistische boodschap.' Berend Jan Bockting (Volkskrant 18-8-'16): '(...) De postapocalyptische western ontbrak nog in Lanners oeuvre, maar dit is een uiterst treffende aanvulling op zijn prettige, eigenzinnige werk.' Winnaar van vier 'Magritte du cinéma' (belangrijke Belgische filmprijzen).

Specificaties

Frans | 5051083116893

Titel Les Premiers les Derniers
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bouli Lanners ; David Murgi ; Aurore Broutin ; Albert Dupontel
Type materiaal DVD
Uitgave [Luik] : O'Brother, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (93 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: David Murgi, Aurore Broutin, Albert Dupontel, Bouli Lanners. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België, 2015
ISBN 5051083116893
PPN 413250849
Thematrefwoord Apocalyps
Taal Frans