Versterk de regie van leerkracht en leerling
Boek

Versterk de regie van leerkracht en leerling 8 aanraders ([2017])/ Elena en Karina Carmona van Loon, hoofdredacteur: Walter van de Calseyde

Beschrijving van een methodiek voor regieversterkend handelen van leerling en leerkracht in het basisonderwijs, met de focus op de rol, taak en functie van de intern begeleider.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs zijn respectievelijk orthopedagoog en intern begeleider (IB'er) en beiden specialist in regieversterkend handelen en Kanjertrainingen. Met hun aanbod en begeleiding hebben zij reeds veel leerkrachten en leerlingen in hun kracht gezet. In deze IB-tool beschrijven zij op overzichtelijke en toegankelijke wijze hoe de intern begeleider in het (basis)onderwijs bij de vormgeving van (passend) onderwijs van (grote) invloed kan zijn, door de vaardigheden (of regiefuncties) van leerlingen en leerkrachten te versterken. Door deze methodiek helpt de IB'er leerkracht en leerling meer invloed te krijgen op het eigen denken en handelen. Daarmee verhoogt hij de kwaliteit van interactie en de (leer)opbrengsten. Duidelijk klinkt in deze aanpak de invloed door van J. Covey, met zijn eigenaarschap en cirkel van invloed en betrokkenheid. De auteurs vertalen deze inzichten effectief en efficiënt naar de dagelijkse onderwijspraktijk. Uit eigen ervaring weet ik dat deze aanpak werkt en brede steun geniet op de onderwijsvloer.

Specificaties

Nederlands | 9789463170901 | 100 pagina's

Titel Versterk de regie van leerkracht en leerling : 8 aanraders
Auteur Elena Carmona van Loon
Secundaire auteur Karina Carmona van Loon ; Walter van de Calseyde
Type materiaal Boek
Uitgave Dordrecht : Instondo, [2017]
Overige gegevens 100 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789463170901
PPN 40922877X
Rubriekscode 458.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leerlingbegeleiding; Basisonderwijs ; Leerlingbegeleiding; Voortgezet onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Leerling-begeleiding

Relaties/Serie

TIBtools
Boek

TIBtools (2012-...)

vol. 21
Uitgeleend