Van droom naar daad
Boek

Van droom naar daad Nederlandse handbalvrouwen op jacht naar goud ([2017])/ Richard van der Made, Herman Nijman, Eddy Veerman, John Volkers, Henk Seppen, samensteller: Frans Oosterwijk ; eindredactie: Karlijn de Jonge

Informatie in woord en beeld over de ontwikkeling en successen van het Nederlandse vrouwenhandbalteam en interviews met topspeelsters.

Recensie

Unieke generatie handbalvrouwen, verzameling groeibriljanten, kanjers, handbaldynastie. De vijf auteurs komen superlatieven tekort voor de vrouwen die samen het Nederlands handbalteam vormen. Tweede op het WK in 2015, vierde op de Olympische Spelen in Rio, tweede op het EK in 2016 en hongerig naar gouden successen. Het boek volgt de ontwikkeling van het team met tekst en heel veel beeld (actie- en portretfoto's) in kleur. De hoofdrolspelers zelf krijgen een eigen verhaal waarin ze vertellen over hun leven, carrière, de sport en hun drijfveren. Dat gebeurt in interviews met inmiddels bekende Nederlanders als Tess Wester (keeper), Nycke Groot (middenopbouw) en Estavana Polman (aanvaller). Het voorwoord is geschreven door Tjark de Lange, voorzitter van het Nederlands Handbal Verbond. Achterin een verklarende woordenlijst en een top 25 met de beste Nerderlandse handbalsters, samengesteld door kenners. Fraaie uitgave voor sport- en handballiefhebbers.

Specificaties

Nederlands | 9789054723899 | 267 pagina's

Titel Van droom naar daad : Nederlandse handbalvrouwen op jacht naar goud
Auteur Richard van der Made
Secundaire auteur Herman Nijman ; Eddy Veerman ; John Volkers ; Henk Seppen ; Frans Oosterwijk
Type materiaal Boek
Uitgave Nieuwegein : Arko Sports Media, [2017]
Overige gegevens 267 pagina's - foto's - 22 × 25 cm
ISBN 9789054723899
PPN 412917521
Rubriekscode 619.23
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handbal; Vrouwen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Handbal