Monsters
Boek

Monsters = Potwory ([2017])/ [tekst] Christine Sterkens, [illustraties] Agnes Van de Velde ; [vertaling in het Pools] Joanna Urbaniak

Een meisje heeft een spannend boek gehaald uit de bibliotheek over een groen monster. Het monster is meestal lief en vrolijk, maar ook wel eens boos. Of bestaan monsters helemaal niet? Vierkant prentenboekje met grappige kleurenfoto's en computeranimaties en tweetalige tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit tweetalige (Nederlands-Pools) fotoprentenboekje vertelt een meisje over het boek dat ze heeft gevonden in de bibliotheek. Het gaat over een groen monster, dat gelukkig meestal lief is. Maar er is wel iets geks mee: als je zelf vrolijk bent, is het monster ook vrolijk. Maar ben je boos, dan wordt hij ook boos. Maar gelukkig bestaan monsters niet echt. Toch? Het eenvoudige verhaaltje wordt verteld met een enkele regel tekst per pagina, die steeds in twee kleuren is gedrukt: wit (Nederlands) en geel (Pools). Maar het verhaal wordt vooral gedragen door de grappige illustraties: computeranimaties, waarin kleurenfoto's van het vrolijke meisje met twee blonde vlechten en een brilletje worden gecombineerd met beelden van een groen, harig monster. Hij kijkt over haar schouder zonder dat ze het merkt, of hangt op zijn kop of gluurt om een hoekje. Met zijn twee hoorns en aandoenlijke gezichtsuitdrukkingen doet hij denken aan bekende monsters als de Gruffalo of uit animatiefilms. Deeltje uit de tweetalige serie 'Nik-Nakboekjes'*, geschikt voor kinderen in meertalige omgevingen. Door de opzet nodigt dit boekje ouders en kinderen uit om samen te lezen en in gesprek te gaan. Daarmee draagt het bij aan een betere Nederlandse taalvaardigheid van ouder en kind. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

PoolsNederlands | 9789492410467 | 23 pagina's

Titel Monsters = Potwory
Uniforme titel Potwory
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Agnes Van de Velde ; Joanna Urbaniak
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : vzw Herkes, [2017]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en Pools. - De diverse functies worden door middel van symbolen aangegeven
ISBN 9789492410467
PPN 412640295
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monsters ; Fotoprentenboeken
Taal PoolsNederlands

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Pools
Uitgeleend