Het grote Bijbelse knutselboek
Boek

Het grote Bijbelse knutselboek ([2017])/ Fiona Hayes, foto's: Michael Wicks ; illustraties: Tom Connell ; vertaling [uit het Engels]: Elke Doelman ; redactie en productie: Vitataal

Knutsel met o.a. papier en doosjes de Ark van Noach en de dieren die meegingen. Uitleg, stap voor stap met kleurenillustraties, van vijftig knutselprojecten rond verhalen van de bijbel. Met een korte introductie van elk verhaal en kleurenfoto's van de knutsels. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bevat vijftig knutselideeën die te maken hebben met zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Elk knutselwerkje begint met een beknopte uitleg dat het werkje in perspectief plaatst. Zo staat bij het knutselwerkje van de ark: 'Een ark is een grote boot. Noach bouwde een grote boot en vulde hem met paartjes van elke diersoort op aarde.' Zowel de boot als een aantal dieren komen op deze wijze aan bod. Verder zijn er knutselwerkjes bij verhalen als 'Daniel en de leeuwen kuil' (een leeuw), 'Jona en de walvis' (een walvis) en het kindje Jezus. Het zijn allemaal vrolijke en eenvoudige knutselwerkjes met lege doosjes en ander gebruikt materiaal. Bij sommige werkjes zal wat hulp nodig zijn van een volwassene. Ze worden duidelijk en stap voor stap uitgelegd door middel van plaatjes en foto's in heldere kleuren. Het zijn opvallend leuke en originele ideeën die goed aansluiten bij de verhalen uit de bijbel en die tot de verbeelding van kinderen zullen spreken. Verzorgde uitgave voor kinderen met een christelijke achtergrond en een aanrader voor christelijke scholen en instellingen. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461889737 | 79 pagina's

Titel Het grote Bijbelse knutselboek
Auteur Fiona Hayes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Michael Wicks ; Tom Connell ; Elke Doelman
Type materiaal Boek
Uitgave Ede : De Lantaarn, [2017]
Overige gegevens 79 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: The big book of bible stories to make. - London : QED Publishing, 2017
ISBN 9789461889737
PPN 412397544
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid ; Godsdienstige opvoeding
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid