Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het grote boek vol kleine verhalen
Boek

Het grote boek vol kleine verhalen ([2017])/ redactie: Jenny Tyler en Lesley Sims, vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Vierkante bundel met vijftien voorleeserhalen, waaronder vereenvoudigde sprookjes als Roodkapje en De kleren van de keizer, maar ook versjes en klassieke verhalen als De wind in de wilgen. Met veel kleurrijke tekeningen van verschillende illustratoren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een bonte verzameling bekende en minder bekende verhalen, sprookjes, boekfragmenten en versjes wordt in deze bundel naverteld, zodat ze voor jonge kinderen toegankelijk zijn. Zo komen o.a. Roodkapje, Goudlokje, Pinocchio, het peperkoekenmannetje en een prentvertelling van de klassieker 'De wind in de wilgen' voorbij. Ieder verhaal heeft een andere verteller of illustrator en dat maakt het verrassend, maar het is de ene keer wel beter gelukt dan de andere. De tekst is sterk vereenvoudigd en soms zo veranderd dat enkele verhaaltjes eronder lijden. Dat geldt vooral voor de bewerking van de versjes. De letters zijn vaak speels en in, onder of boven de prenten gedrukt. De illustraties vormen de hoofdmoot bij elk van de vijftien verhaaltjes en daardoor lijkt het of we met een verzameling mooie prentenboeken te maken hebben. De verschillende manieren van tekenen en kleurgebruik maken het origineel. Zware, mooi uitgegeven vierkante bundel die voor het grootste deel de moeite waard is. Met linnen rug en rood leeslint. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474935241 | 357 pagina's

Titel Het grote boek vol kleine verhalen
Secundaire auteur Jenny Tyler ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2017]
Overige gegevens 357 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Big book of little stories. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2013
ISBN 9781474935241
PPN 413143481
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Voorleesboeken
Taal Nederlands