Lomps bouw zoekboek
Boek

Lomps bouw zoekboek ([2017])/ Stephan Lomp

Wat een drukte op de bouwplaats! Kijk eens goed: waar komt de mol naar boven? En waar komt die dino vandaan? Groot hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde, gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Zoekspelletjes blijven voor kinderen altijd een spannende activiteit. Dit boek geeft een beeld van de grote veranderingen die plaatsvinden op een bouwplek in de stad; er wordt eerst gesloopt en gegraven en dan begint - stap voor stap - de opbouw van nieuwe gebouwen, wegen en waterpartijen. In het park wordt zelfs een heuse boomhut gebouwd. De kleurrijke illustraties vragen geconcentreerd speurwerk, want de verschillen zitten letterlijk in de details en de dieren (en overige fantasiefiguren) zijn op alle platen in grote getalen aanwezig. De linker- en de rechterpagina vormen telkens samen één gote, tekstloze zoekplaat; vier in totaal. Op de eerste twee pagina staan zoektips: ca. 25 afzonderlijke figuren met voorbeelden van zoekopdrachten. De opdrachten zijn soms samengesteld; dus niet alleen 'Waar is Panda?', maar bijvoorbeeld 'Wat moet Panda dóén?' Op de achterzijde van het boek worden de belangrijkste personages kort voorgesteld. Gezien de beoogde doelgroep, zal het noodzakelijk zijn om de zoekopdrachten onder begeleiding uit te voeren. Groot formaat, met pagina's van gelamineerd karton met afgeronde hoekjes, met humoristische details. Eerder verscheen in dezelfde uitvoering 'Auto zoekboek'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462912410

Titel Lomps bouw zoekboek
Uniforme titel Bouw zoekboek
Auteur Stephan Lomp
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2017]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Rugtitel: Bouw zoekboek. - Illustraties: Stephan Lomp - Vertaling van: Lomps Baustelle Wimmelbuch. - Berlin : Wimmelbuchverlag, (c)2013
ISBN 9789462912410
PPN 412792338
Thematrefwoord Bouwkunst ; Zoekboeken
Taal Nederlands