Tales of mystery and imagination
Boek

Tales of mystery and imagination (2008)/ Edgar Allan Poe, retold by Roland John

Verzameling griezelige en fantastische verhalen over levend begraven worden, wanhoop en de dood. Met opdrachten en een cd. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Literatuur en Cultuur - 1e verd. - Romans Andere talen - Schooluitgaven Engels D POE

Recensie

Deze uitgave bevat tien verhalen, geschreven rond 1840. Opgenomen zijn o.a. The Pit and the Pendulum (een slachtoffer van de Spaanse Inquisitie ziet zijn einde naderen), The Gold-Bug (over logisch nadenken), The Fall of the House of Usher (over het leven in constante doodsangst) en The Murders in the Rue Morgue (het eerste 'moderne' detectiveverhaal). Voorin is een introductie over de verhalen en het leven van de depressieve, drankzuchtige auteur. Thema's als levend begraven worden, wanhoop en de dood kenmerken ook de overige verhalen. Dit boek uit de serie Pearson English Readers* is bedoeld om Engels te oefenen. Achterin zijn activiteiten opgenomen, die voor, na en tijdens het lezen kunnen worden uitgevoerd. Sommige vragen zijn bedoeld om met een medeleerling te bespreken, andere (tekst/woordniveau) kan de lezer individueel uitvoeren. Er zijn pittige schrijfoefeningen voor bijvoorbeeld een brief of een politierapport. Achterin is een woordenlijst en een website voor de leraar met de antwoorden. Op een cd leest een mannenstem de verhalen voor. Niveau: level 5, B2, 2300 hoofdwoorden. Vanaf ca. 16 jaar en ook heel geschikt voor volwassenen die Engels leren.

Specificaties

Engels | 9781405862547

Titel Tales of mystery and imagination
Auteur Edgar Allan Poe
Secundaire auteur Roland John
Type materiaal Boek
Editie [Reprint];
Uitgave Harlow : Pearson Education Limited, 2008
Overige gegevens IX, 107 pagina's - 20 cm - mp3-cd
Annotatie Omslag vermeldt: Always learning - Oorspronkelijke uitgave van deze editie: 1964. - Oorspronkelijke volledige uitgave: 1840-45
ISBN 9781405862547
PPN 41250037X
Genre griezelverhaal - verhalenbundel
Taal Engels

Relaties/Serie

Pearson English Readers. Level 5
Boek

Pearson English Readers. Level 5 (2008-...)

vol.
Uitgeleend