Atomic blonde
DVD

Atomic blonde ([2017])/ directed by David Leitch

In 1989 wordt geheim agente Lorraine Broughton door MI6 naar Berlijn gestuurd om een geheime lijst terug te vinden en een dubbelspion te ontmaskeren.

Aanwezigheid

Recensie

Spionagethriller van David Leitch, zijn regiedebuut met in de hoofdrol Charlize Theron (Fast & furious 8; Mad Max: fury road) naast James McAvoy en John Goodman. In 1989, kort voor de val van de Muur, wordt de Britse MI6-agente Lorraine Broughton naar Berlijn gestuurd om een geheime lijst terug te vinden met informatie over bevriende spionnen. Ze raakt verwikkeld in een keihard spel van moord en dubbelspionage. De recensenten geven 2-4 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 9-8-'17): '(...) Al is die hele onnavolgbare intrige vooral een excuus voor veel fysiek spektakel, met de ontketende Theron als indrukwekkend middelpunt.(...) Probleem blijft alleen dat die gelikte verpakking echte inhoud ontbeert. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Atomic Blonde combineert het beste van de Bond- en Bourne-films, met het belangrijke verschil dat geheim agente Broughton, Lorraine Broughton, een vrouw is. De vele gevechten zijn er overigens niet minder smerig en bloederig om. De platinablonde Broughton wordt met verve gespeeld door Theron (...)'.

Specificaties

Engels | 5053083126896

Titel Atomic blonde
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Leitch ; Charlize Theron ; James McAvoy ; John Goodman ; Antony Johnston ; Sam Hart
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (115 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Toby Jones. - Engels gesproken, in 3 talen nagesynchroniseerd waaronder Duits; 5 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op de graphic novel 'The coldest city' van Antony Johnston en Sam Hart - Videoversie van de film: Verenigde Staten : 87Eleven, 2017
ISBN 5053083126896
PPN 413292584
Genre spionageroman
Taal Engels