Suzy D. baalt voor twee
Boek

Suzy D. baalt voor twee (2017)/ Karen Saunders, vertaling [uit het Engels]: Anne Douqué

De ouders van Suzy (14, ik-figuur) hebben een caravan gewonnen. Ze gaan met een hele groep op vakantie. Maar helaas is het weer slecht en klikt het goed tussen Suzy's vriendin en een onbekende logee. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zelfstandig te lezen vervolg op 'Suzy D. in de puree'*. Als de ouders van de 14-jarige Suzy een caravan winnen, kunnen ze zich onverwacht een kampeervakantie in Zuid-Limburg veroorloven. Naast het gezin (ouders en drie dochters, waarvan de oudste hoogzwanger van een tweeling) gaat ook logee Isabelle uit Italië mee, evenals Suzy's beste vriendin Mirthe en haar moeder. Voor Suzy wordt deze vakantie een regelrechte ramp. Niet alleen omdat het voortdurend blijft regenen, de caravan te klein is en haar vriendje onbereikbaar is, maar vooral ook omdat haar beste vriendin het heel goed kan vinden met de arrogante Isabelle. Suzy voelt zich buitensloten. De problematiek in het verhaal is wat kleinzielig, maar het verveelt niet omdat het met heel veel humor en zelfspot wordt verteld door de ik-persoon Suzy. Karakters zijn voldoende uitgediept en herkenbaar. Ruime bladspiegel en gemakkelijk hedendaags taalgebruik. Daardoor leest het heel vlot weg. Het omslag doet ten onrechte vermoeden, dat de doelgroep jonger is. Heerlijk meidenboek met een enigszins voorspelbaar happy end. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026143854 | 359 pagina's

Titel Suzy D. baalt voor twee
Auteur Karen Saunders
Secundaire auteur Anne Douqué
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2017
Overige gegevens 359 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: Suzy P. and the Trouble with Three. - Dorking : Templar Publishing, 2014. - (Suzy P.)
ISBN 9789026143854
PPN 409176672
Thematrefwoord Vakanties ; Vriendschap ; Jaloezie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Suzy D.
Boek

Suzy D. (2015-...)

vol. 2
Uitgeleend
Karen Saunders