Pjotr Müller boek voor Mo
Boek

Pjotr Müller boek voor Mo (2017)/ scenario en tekeningen Pjotr Müller, tekst T. van Vugt ; redactie Liesbeth Melis en Colette Appeldoorn

Beeldhouwer Pjotr Müller (1947) vertelt in stripvorm over zijn leven. Hierbij komt o.a. zijn ontwikkeling als kunstenaar aan bod, evenals zijn relatie tot zijn zoon. Ballonstrips in zwart-wit, waarin zijn beelden zijn verwerkt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. - Stripboeken BEELDENDE KUNST 726.8 MULL

Recensie

Na ongeveer vijftig jaar kunstenaarschap kijkt Pjotr Müller (1947) terug op zijn loopbaan. In de vorm van een door hemzelf getekende autobiografie in stripvorm. Het getekende verhaal was oorspronkelijk bedoeld voor zijn 14-jarige, dyslectische zoon Mo. Müller begon met het maken van reeksen kleurenprints van zijn kunstwerken, die hij met zwarte pen van een getekende fictieve omgeving voorzag. Tijdens de vormgeving en het ontwerpen is een compleet levensverhaal ontstaan. Hij brengt zijn leven als kunstenaar in beeld en zijn motieven om beeldhouwer te worden. Hij geeft inzage in zijn relatie tot zijn familie, gezin (o.a. zoon) en professionele entourage, zijn inspiratievormen en uiteraard zijn oeuvre tot nu toe. De gekozen vorm, de strip, is voor een beeldhouwer uniek om zijn werk te duiden. De beeldhouwwerken zijn op een markante wijze verwerkt in de strip. Ze zijn fotografisch opgenomen in de realistische zwart-wit tekeningen, waardoor ze een bijzonder geheel vormen met elkaar. Dit beeldverhaal is een ideale kennismaking met de complexe wereld van een kunstenaar. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462262287 | 103 pagina's

Titel Pjotr Müller boek voor Mo
Auteur Pjotr Müller
Secundaire auteur Tonio van Vugt ; Liesbeth Melis
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Eindhoven] : Lecturis, 2017
Overige gegevens 103 pagina's - illustraties - 30 cm
ISBN 9789462262287
PPN 412901455
Rubriekscode 726.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Müller, Pjotr
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Mueller