Smurffatje maakt het bont
Boek

Smurffatje maakt het bont ([2017])/ tekst: Inge Bergh, illustraties: Alain Péral

Smurffatje vindt een mooie muts met een oranje bloem in het hutje van Grote Smurf. Hij zet hem gauw op. Maar nu doet Smurffatje ineens gemeen. Wat is er aan de hand? AVI-E5, vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Het is herfst en de Smurfen doen waar ze goed in zijn. Knutselsmurf herstelt een gat in het dak, Boerensmurf werkt in de tuin. Smurffatje, de ijdele smurf, kijkt naar de bloem op zijn muts. Deze verliest kleur. Dus gaat Smurffatje op zoek naar een andere bloem. Hij denkt dat hij er wel een kan vinden in het huisje van Grote Smurf. Daar ligt al een muts, mét prachtige oranje bloem. Ideaal voor Smurffatje! Hij zet hem op, en verandert in een gemene smurf. Hij pest de andere smurfen. Die snappen er niks van, zo doet Smurffatje anders nooit! Hij houdt ineens ook van smerigheid en rijdt op een varken naar het mensendorp. Dit kan niet, want de mensen mogen de Smurfen niet ontdekken. Gelukkig snapt Grote Smurf al snel wat er aan de hand is. Een beginnend leesboekje uit de serie 'Een verhaal van de smurfen', waarin tegelijkertijd nog drie deeltjes verschenen*. Met grote prenten van de smurfen en wat ze meemaken, maar niet in stripvorm. De namen van de Smurfen zijn in het blauw afgedrukt. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002264788

Titel Smurffatje maakt het bont
Auteur Inge Bergh
Secundaire auteur Alain Péral ; Valérie Magis
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : SU Books, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Naar een verhaal van Valérie Magis. - Vertaling uit het Frans. - Omslag vermeldt: Ik lees het zelf! - Vertaling van: Le Schtroumpf Coquet perd ses manières
ISBN 9789002264788
PPN 413128180
Thematrefwoord Toveren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een verhaal van de Smurfen
Boek

Een verhaal van de Smurfen (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Inge Bergh