Een jurk voor het bal
Boek

Een jurk voor het bal ([2017])/ tekst: Ulla t' Gever, illustraties: Pascal Garray

Dichter-smurf vraagt Smurfin voor het bal. Ze wil een mooie jurk. De smurfen maken een jurk en een koets voor haar. Maar het gaat mis. Met illustraties in kleur. AVI-E3, vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Smurfin wordt door dichter-smurf uitgenodigd voor het bal in het dorp. Daarvoor heeft ze een heel mooie jurk nodig. Kleermaker-smurf en smurf-fatje gaan aan de slag, terwijl dichter-smurf een koets voor haar regelt. Er gaat van alles mis, maar uiteindelijk is smurfin de ster van het feest. Deeltje uit een serie eerste leesboekjes over de smurfen, waarin tegelijkertijd nog drie deetjes verschenen*. Dit deel is bedoeld voor groep 3, met korte zinnen zonder hoofdletters, vooral eenlettergrepige woorden en veel dialogen, AVI-E3. De namen van de smurfen zijn wat te moeilijk voor de doelgroep, en in blauw gedrukt. Geïllustreerd met veel tekenfilmachtige, ietwat oubollige illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Aardig, maar niet heel bijzonder eerste leesboekje. Waarschijnlijk wel herkenbaar voor de meeste kinderen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002264764

Titel Een jurk voor het bal
Auteur Ulla t' Gever
Secundaire auteur Pascal Garray ; Alain Jost
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : SU Books, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Naar een verhaal van Alain Jost. - Vertaling uit het Frans. - Omslag vermeldt: Ik lees het zelf! - Vertaling van: Princesse Schtroumpfette
ISBN 9789002264764
PPN 413128245
Thematrefwoord Feesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een verhaal van de Smurfen
Boek

Een verhaal van de Smurfen (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Inge Bergh