Vrolijke verhalen voor jonge lezers
Boek

Vrolijke verhalen voor jonge lezers ([2017])/ idee & inhoudelijk en grafisch concept: ZNU

Roosje wil spelen met Nina en Lotte. Maar Lotte wil dat niet. Roosje maakt Nina bang. En Tom en Lien zien een muis in de tuin. Maar poes is lui en muis is slim. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Deel uit de reeks 'Leeskriebels', die bestaan uit bundelingen van twee boekjes die oorspronkelijk verschenen in de reeks 'Tijd voor een boek'. In 'Het speelhuis van Lotte en Nina' gaat Nina bij Lotte logeren. In de tuin maken ze van een grote doos een speelhuis. Roosje wil ook meespelen, maar Lotte wil dat niet. Roosje maakt Nina bang met een verhaal over een nachtbeest dat in de buurt ronddwaalt. Mager verhaaltje over logeren, spelen en afgunst. 'Een dappere muis' is een verhaal vol humor over Tom en Lien, die in hun tuin een muis signaleren. Hun ouders willen de muis weg hebben. Ze zetten de poes in, maar niks helpt. Poes is lui en muis is slim. Maar oom Raf weet raad. beide verhalen zijn geschreven in eenvoudige taal met veel spreektaal, hoofdletters en interpunctie, AVI-M4. Speelse opmaak door het gebruik van enkele gekleurde pagina's en de vele simpele gekleurde tekeningen met tekstballonnen, die de hoofdtekst aanvullen. Gedrukt in een groot lettertype met schreef; de hoofdstukaanduiding en tekst in de ballonnen hebben een ander lettertype. Ondanks de magere inhoud een speels boekje voor lezers die net in groep vier zitten. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044750102 | 62 pagina's

Titel Vrolijke verhalen voor jonge lezers
Uniforme titel Het speelhuis van Lotte en Nina Een dappere muis
Auteur Helma Hofkes
Instelling /Zuidnederlandse Uitgeverij, Aartselaar
Secundaire auteur Geert Dhooge ; Daniëlle Roothooft
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2017]
Overige gegevens 62 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Bevat: Het speelhuis van Lotte en Nina / Helma Hofkes ; met tekeningen van Daniëlle Roothooft ; Een dappere muis / Geert Dhooge ; met tekeningen van Margot Senden
ISBN 9789044750102
PPN 41330700X
Thematrefwoord Logeren ; Jaloezie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leeskriebels
Boek

Leeskriebels (2017-...)

vol.
Uitgeleend