De nachtdanser
Boek

De nachtdanser over een pelgrimstocht die eenentwintig jaar duurde ([2017])/ André Nuyens, omslagontwerp, redactie, layout en zetwerk: Jaap Verheij

Roman (12) is verliefd op Aleida, de dochter van de landheer bij wie zijn vader in dienst is. Als de heer hun relatie ontdekt, stuurt hij Roman voor straf op pelgrimstocht. Dat is het begin van spannende avonturen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Roman (12) is verliefd op Aleida, de dochter van de landheer bij wie zijn vader in dienst is. Als de heer hun relatie ontdekt, stuurt hij Roman voor straf op pelgrimstocht. Een alwetende verteller beschrijft de personages en gebeurtenissen van buitenaf. Hierdoor blijven Roman en Aleida (vaak beschreven als 'de pachterszoon' en 'de dochter van de heer') op afstand. Historische informatie is niet vloeiend in het verhaal verwerkt, maar wordt medegedeeld door de verteller of de personages, bijvoorbeeld wanneer zij een drieluik van Jheronimus Bosch bespreken. Ook het wat gedragen ('het avondlijke duister') en stilistisch wat onbeholpen taalgebruik ('de lach op haar wangen') maakt deze historische jeugdroman taai om te lezen, ondanks het tijdloze thema van de verboden liefde. De omslagillustratie toont de maskers die de personages dragen tijdens carnaval. Op de schutbladen staat een landkaart afgedrukt. Achterin een verklarende woordenlijst, beeldverantwoording, dankwoord en enkele zwart-witte afbeeldingen van kunstwerken die in het verhaal worden genoemd. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491748646 | 232 pagina's

Titel De nachtdanser : over een pelgrimstocht die eenentwintig jaar duurde
Auteur André Nuyens
Secundaire auteur Jaap Verheij
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cichorei, [2017]
Overige gegevens 232 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
ISBN 9789491748646
PPN 41245419X
Genre historische roman
Thematrefwoord Verliefdheid ; Frankrijk; 16e eeuw
Taal Nederlands