Beauty and the Beast
Boek

Beauty and the Beast het geïllustreerde filmboek ([2017])/ door Elizabeth Rudnick, filmscript: Stephen Chbosky en Evan Spiliotopoulos ; vertaling [uit het Engels]: Mariella Manfré

Om haar vader te redden, levert Belle zich over aan een groot beest. Het beest blijkt echter een betoverde prins te zijn. Met grote kleurenfoto's uit de film (2017). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De mooie prins wordt door de bedelares in een beest omgetoverd. Pas als hij echt leert liefhebben, wordt hij weer mens. Het kasteel verpaupert en als de mooie Belle hier per ongeluk terechtkomt, ziet ze betoverde voorwerpen die spreken en haar helpen. Hoewel hij zich ruw opstelt, schrikt het Beest haar nauwelijks af en als hij ernstig gewond raakt, helpt Belle hem. Ze worden verliefd en de betovering wordt verbroken. Het bekende sprookje is in 2017 weer verfilmd met echte personen, met Emma Watson als Belle. In dit luxe ogende boek (A4-formaat) wordt het verhaal verteld aan de hand van mooie grote kleurenfoto's met scènes uit de film. Naast de foto's staat de tekst in een fraai kader. Hoewel deze tekst met woorden als exotisch, extravagant en materieel niet altijd makkelijk is om door kinderen zelf gelezen te worden, is het verhaal té bekend om niet gesnapt te worden. Voorlezen vanaf ca. 6, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460786709 | 99 pagina's

Titel Beauty and the Beast : het geïllustreerde filmboek
Uniforme titel Belle en het beest
Auteur Elizabeth Rudnick
Instelling /Walt Disney Company, The
Secundaire auteur Stephen Chbosky ; Evan Spiliotopoulos ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2017]
Overige gegevens 99 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises Inc. - Boven de titel staat een logo met de tekst: Disney
ISBN 9789460786709
PPN 413306607
Rubriekscode Frans 863
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes