De Geheime Kersentuin
Boek

De Geheime Kersentuin een toneelstuk naar Tjechovs' Kersentuin, met o.a. Peter Pan en Alice uit Wonderland ([2017])/ Marieke Nijmanting

Eigentijdse toneeltekst, gebaseerd op bekende verhalen en personages als De kersentuin, Alice in Wonderland, Peter Pan en De geheime tuin. Met korte dialogen en tips voor regie, kostuums, decors en acteren. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alice en haar moeder Ljoebov komen na lange tijd thuis op hun landgoed met kersentuin. Alice raakt opnieuw bevriend met Johannes, de kleinzoon van de butler. Ze ontdekt een geheime tuin waarin ze Peter Pan en Mad Hatter ontmoet. Ondertussen dreigt het huis van Ljoebov verkocht te worden en schakelt zij de hulp in van Reinaart de Vos. Het verhaal is een mengelmoes van bestaande klassieke verhalen en personages, onder andere 'De kersentuin', 'Alice in Wonderland', 'Peter Pan' en 'De geheime tuin'. De tekst wordt aangeboden in de vorm van een toneelstuk. Voorin het boek wordt uitgelegd welke bestaande verhalen voorkomen en achterin staan tips voor het uitvoeren van het toneelstuk. De personages zijn herkenbaar en de nieuwe onderlinge relaties en ontmoetingen zorgen voor humoristische gesprekken. Het verhaal is luchtig, maar ook spannend door de misverstanden en de snode plannen van Reinaart en Kapitein Haak. De auteur mengde al eerder bekende verhalen en personages tot nieuwe toneelstukken, zoals in 'Om op te vreten' (2016)* en 'Anne Frank' (2017)**. Aantrekkelijk om te lezen en voor uitvoering als toneelstuk (voor 9 tot 20 spelers), met veel tips en informatie. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492210456 | 184 pagina's

Titel De Geheime Kersentuin : een toneelstuk naar Tjechovs' Kersentuin, met o.a. Peter Pan en Alice uit Wonderland
Auteur Marieke Nijmanting
Type materiaal Boek
Uitgave [Stuifzand] : UITGEVERIJ XSEBRA BV, [2017]
Overige gegevens 184 pagina's - 21 cm
ISBN 9789492210456
PPN 411775030
Rubriekscode Nederlands 886
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Toneelspelen
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Jeugdtoneel