The Nile Hilton incident
DVD

The Nile Hilton incident = Le Caïre confidentiel ([2017])/ written and directed by Tarik Saleh

Kort voor de Egyptische revolutie probeert een politieagent de moordenaar van een prostituee op te sporen. Hij ontdekt dat invloedrijke personen hierbij betrokken zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Politiethriller van Tarik Saleh (Metropia; Gitmo) met in de hoofdrol Fares Fares (Kops; Jalla, jalla!). Het verhaal speelt in december 2010 in Caïro, kort voor de Egyptische revolutie. In een luxe hotel wordt een vermoorde prostituee gevonden, de enige getuige is een illegaal Soedanees kamermeisje. De norse en corrupte rechercheur Noreddin wordt op de zaak gezet en ontdekt dat hooggeplaatste personen bij de zaak betrokken zijn. Tegen beter weten in gaat hij verder met het onderzoek en raakt er persoonlijk bij betrokken. Saleh mocht de film niet opnemen in Egypte en week uit naar Marokko. De recensenten geven 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Strakke politieke en psychologische thriller van de Zweedse regisseur Tarik Saleh (Zweedse moeder, Egyptische vader), die vakkundig toewerkt naar adembenemende finale.' Pauline Kleijer (Volkskrant 24-8-'17): '(...) laat zien hoe verstikkend de invloed van een corrupt systeem kan zijn. (...) Zo blijft de film grillig en onheilspellend tot het einde.' De film won de Grote Juryprijs op Sundance 2017.

Specificaties

Arabisch | 9789461875327

Titel The Nile Hilton incident = Le Caïre confidentiel
Uniforme titel Le Caïre confidentiel
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tarik Saleh ; Fares Fares ; Mari Malek
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : distributie: Remain in Light, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Fares Fares, Mari Malek, Ger Duany. - Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Zweden : Atmo, 2017
ISBN 9789461875327
PPN 413544672
Genre thriller
Taal Arabisch