Een konijn erbij
Boek

Een konijn erbij alles over het succesvol koppelen van konijnen (oktober 2017)/ Bernice Muntz, fotografie: Monique Eemsing, Anneloes Duijster, Herma Wegman, Dinna Horsting ; tekeningen: Stella Elhorst ; redactie: Angelique Lagarde ; eindredactie en correctie: Marjolein Westerterp

Informatie en tips in woord en beeld over het met zo min mogelijk stress introduceren van een soortgenoot voor je konijn.

Recensie

Konijnen zijn van nature gewend om in groepen te leven, en ook als ze als huisdier gehouden worden zijn ze over het algemeen gelukkiger als ze niet alleen zijn. Het introduceren van een nieuw konijn in een groep, of het koppelen van een konijn aan een nieuw 'maatje' verloopt echter niet altijd zonder slag of stoot. Om te beginnen hebben konijnen ieder hun eigen karakter, en verder kunnen o.a. dominantie, territoriumdrift en agressie het proces bemoeilijken. Aan de hand van heel erg veel voorbeelden en verduidelijkende kleurenfoto's, wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het best konijnen kunt koppelen. Het hoe en waarom van het proces komt in eenvoudige taal aan bod, angst- en stress-signalen worden beschreven, en er zijn tips te vinden hoe je konijnen de termen 'easy' en 'alert' aan kunt leren. De auteur, dierentrainer en -gedragsdeskundige, laat, naast de voorbeelden uit haar eigen praktijk, ook een aantal collega's aan het woord. Konijnenliefhebbers kunnen met de tips uit dit boek, met zo min mogelijk stress voor dier én baas, hun konijn een makkertje bezorgen. In het nawerk o.a. een verklarende woordenlijst, geraadpleegde bronnen en (wat veel) reclame voor haar eigen werk. De auteur schreef eerder o.a. 'High five met je konijn' (2011)* en 'Het gelukkige konijn' (2013)**.

Specificaties

Nederlands | 9789081771399 | 142 pagina's

Titel Een konijn erbij : alles over het succesvol koppelen van konijnen
Auteur Bernice Muntz
Secundaire auteur Monique Eemsing ; Stella Elhorst ; Angelique Lagarde
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Leidschendam] : Uitgeverij Animal Academy, oktober 2017
Overige gegevens 142 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789081771399
PPN 413157350
Rubriekscode 634.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Konijnen; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Konijnen