Dikkie Dik
Boek

Dikkie Dik Kerstmis (2017)/ Jet Boeke

Bundel met drie kerstverhalen over Dikkie Dik. Vierkant prentenboekje met grote, eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dikkie Dik, inmiddels ruim dertig jaar bekend van televisie (Sesamstraat) en uit de talloze verhalen in boekvorm, viert kerstfeest. De opbouw van dit vierkante prentenboekje en de uitvoering zijn als vertrouwd: een bundeling van drie verhalen, uitgevoerd in grote, omkaderde, kleurrijke prenten met daaronder meestal drie regels tekst, die samen de humoristische verhalen vertellen. Zo haalt Dikkie Dik samen met Poes Muis de koekjes uit de boom (waarbij de twee deugnieten verstrikt raken in het snoer met lampjes), pakt hij alle cadeautjes uit en wil hij de sneeuwman zijn prachtige ster ontfutselen. Heruitgave van een prentenboek dat oorspronkelijk in 2008 op groter formaat verscheen. Tegelijkertijd verscheen in dezelfde uitvoering een heruitgave van 'Dikkie Dik viert Sinterklaas'*. Een leuk en bruikbaar kijk- en voorleesboekje voor peuters en kleuters voor onder de kerstboom. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025768119

Titel Dikkie Dik : Kerstmis
Uniforme titel Kerstmis
Auteur Jet Boeke
Secundaire auteur Arthur van Norden
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2017
Overige gegevens 20 ongenummerd pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Idee en illustraties Jet Boeke, tekst 'Kerstkransjes' en 'Onder de kerstboom': Arthur van Norden, tekst 'Sterren': Jet Boeke - Gedeeltelijk eerder verschenen in: Dikkie Dik viert Kerstmis. - (c)2008
ISBN 9789025768119
PPN 413184242
Genre kerstverhaal - dierenleven - verhalenbundel
Thematrefwoord Kerstmis ; Katten
Taal Nederlands