Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Muziek in de nacht
Boek

Muziek in de nacht ([2017])/ Margriet Cobben, met illustraties van Peter Fitzverploegh ; illustrator: Loïs Westra ; redactie Dorette Zwaans, Anneriek van Heugten, Marjolein Wennekers

Samir gaat met zijn familie in een kasteel wonen. 's Nachts hoort hij vreemde geluiden. Hij gaat samen met zijn buurmeisje op onderzoek uit. Samenleesboek op AVI-E4 en E5. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Recensie

Samir en zijn familie verhuizen naar een kasteel. In het huis gebeuren mysterieuze dingen. 's Nachts hoort Samir geluiden alsof er een spook door het huis dwaalt. Ook blijkt een schilderij dat is weggenomen een dag later weer gewoon op zijn plaats te hangen en het harnas dat door de vader van Samir verplaatst is, staat een dag later toch weer op de oude plek. Samen met zijn buurmeisje Emma gaat hij op onderzoek uit naar wat er aan de hand is en of de huishoudster er iets mee te maken heeft. Samenleesboek op AVI-E4 en E5, waarbij om de beurt wordt gelezen (in verschillende lettergrootte wordt dit aangegeven). Voorafgaande aan het verhaal wordt uitgelegd hoe samenlezen gaat. Er zijn ook suggesties opgenomen om over de hoofdstukken te praten. Het verhaal is aardig en draait vooral om de spanning, die goed wordt opgebouwd, en minder om de uitwerking van de personages, die redelijk oppervlakkig blijven. Het verhaal wordt vlot verteld. De cartoonachtige illustraties volgen het verhaal, maar geven daaraan niet echt een extra dimensie. Deel uit een serie 'Samenleesboeken'*. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053006924 | 49 pagina's

Titel Muziek in de nacht
Auteur Margriet Cobben
Secundaire auteur Peter FitzVerploegh ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2017]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789053006924
PPN 412694530
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Kastelen ; Griezelen ; Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Samenleesboeken
Boek

Samenleesboeken (2002-...)

vol.
Uitgeleend