Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ik gooi altijd raak!
Boek

Ik gooi altijd raak! ([2017])/ Peter Vervloed, met illustraties van ivan & ilia ; illustrator: Loïs Westra ; redactie Dorette Zwaans, Anneriek van Heugten, Marjolein Wennekers

Ozan gooit mis. De bal gaat door een ruit. Hij hoort een gil en rent weg. Dan krijgt hij spijt. Samenleesboek op AVI-E3 en E5. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ozan, die toch altijd raak gooit, mist de lantaarnpaal waar hij op mikt. Zijn sneeuwbal gaat dwars door het glas van een wc-raampje. Hij hoort een harde gil. Van wie? Hij rent hard weg, maar krijgt later spijt en gaat terug naar het vreemde huis. Goed geschreven verhaal waarin de angst, spijt en moed van Ozan mooi worden beschreven. Omdat aan het eind van ieder hoofdstuk de vraag aan de lezer wordt gesteld, wat die zou doen in een bepaalde situatie in het verhaal, wordt er een beroep op het inlevingsvermogen van de lezers gedaan. De zwartomlijnde illustraties in heldere kleuren op bijna iedere bladzijde zijn duidelijk en geven de sfeer van het verhaal goed weer. Samenleesboek op AVI-E3 en AVI-E5 niveau, waarbij de tekst op AVI-E3 in een groter lettertype is gedrukt, kortere zinnen, meest eenlettergrepige woorden en een eenvoudigere woordkeus heeft dan die in AVI-E5. Voorin staan handige tips om het samenlezen soepel te laten verlopen. Beide groepen kinderen zijn gebaat bij het samenlezen. Deel uit een serie 'Samenleesboeken'*. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053006870 | 49 pagina's

Titel Ik gooi altijd raak!
Auteur Peter Vervloed
Instelling /Ivan & Ilia Illustraties, Maastricht
Secundaire auteur Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2017]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789053006870
PPN 412694522
Thematrefwoord Schuldgevoelens ; Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Samenleesboeken
Boek

Samenleesboeken (2002-...)

vol.
Uitgeleend