Het bos slaapt
Boek

Het bos slaapt een bijzondere kijk op het verhaal van Doornroosje ([2017])/ Rébecca Dautremer, vertaling [uit het Frans]: Edward van de Vendel

In een doodstil bos lopen twee mannetjes. Iedereen slaapt, zou het met een vloek te maken hebben? Groot prentenboek met paginagrote kunstzinnige kleurenillustraties, gebaseerd op het sprookje Doornroosje. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Supergroot, intrigerend en qua opbouw interessant prentenboek gebaseerd op het klassieke sprookje over een prinses die vanwege een vloek, tezamen met de hele hofhouding en bevolking, honderd jaren slaapt. De schrijfster/illustratrice introduceert twee vertellers en nodigt uit hen te volgen. Het doordachte contrast van deze getekende, middeleeuws geklede mini-mensjes op de witte achtergrond ten opzichte van de tegenoverliggende, paginagrote sfeervolle illustraties in kleur waarin alles enorm is uitvergroot, had niet groter kunnen zijn. De ingekaderde prenten tonen een surrealistisch aandoende wereld waarin we elementen denken te herkennen uit het begin van onze vorige eeuw, met Parijs, Jugendstil, theater. Het gebruik van laag perspectief, afsnijdingen, beschaduwing en de decoratieve details in onder meer kleding en de settings zorgen voor een grote betrokkenheid. De enkele tekstregels behoren tot de hilarische monoloog die de oudere heer afsteekt tegen zijn jongere, quasi-nonchalante metgezel. Verzorgde, fascinerende uitgave op glad papier, voor jong en oud, om te bekijken en uit voor te lezen. Met name voor kinderen die het sprookje al kennen, vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059088597

Titel Het bos slaapt : een bijzondere kijk op het verhaal van Doornroosje
Auteur Rébecca Dautremer
Secundaire auteur Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2017]
Overige gegevens 58 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaling van: Le bois dormant. - Paris : Éditions Sarbacane, (c)2016
ISBN 9789059088597
PPN 412792729
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes