De kleine vampier
DVD

De kleine vampier ([2017])/ regie Richard Claus, Karsten Kiilerich

Anton (13) ontmoet Rudolph, een jonge vampier die moet vluchten voor vampierjagers. Ze worden goede vrienden en gaan samen achter de vampierjagers aan. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Duits-Engels-Deens-Nederlandse animatiefilm van Karsten Kiilerich (Bibi Blocksberg) en Richard Claus naar de boeken* van Angela Sommer-Bodenburg. De 13-jarige Anton is verzot op boeken over griezelen en vampiers. Als hij met zijn ouders op vakantie is in een kasteel in Transsylvanië komt hij in contact met de vampier Rudolph, die daar voor de 300e keer zijn dertiende verjaardag viert. Ze worden vrienden en strijden samen tegen de vampierjagers die Anton en zijn familie bedreigen. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Sabeth Snijders (NRC 3-10-'17) schrijft dat de makers vooral inzetten op spanning en aan het verhaal minder aandacht besteden, met als resultaat 'een beetje brave film'. Eric le Duc (Telegraaf 4-10-'17): '(...) sterk vereenvoudigde, maar fleurige en sfeerrijke animatie. Het resultaat is een onderhoudend en geestig jeugdverhaal over een ongewone, maar hartverwarmende vriendschap. Daarbij geeft de gedateerde creatie van schrijfster Angela Sommer-Bodenburg uit 1979 ons zelfs een actuele boodschap mee: stel je open voor andere culturen, het zal je leven verrijken. (...)' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045248970

Titel De kleine vampier
Uniforme titel The little vampire
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Richard Claus ; Karsten Kiilerich ; Buddy Vedder ; Britt Scholte ; Angela Sommer-Bodenburg
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 78 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Buddy Vedder, Britt Scholte. - Engels of Nederlands gesproken, ondertiteld in het Nederlands - Gebaseerd op de verhalen en personages van Angela Sommer-Bodenburg - Videoversie van de animatiefilm: Nederland : First Look, (c)2017 - Engelse titel: The little vampire
ISBN 8713045248970
PPN 413577260
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Engels