Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De poppenspeler
Boek

De poppenspeler (2018)/ Camilla Grebe & Paul Leander-Engström, vertaald uit het Zweeds door Edith Sybesma

Een Zweedse medewerker van een zakenbank in Moskou moet toezien hoe een grote aandelentransactie eindigt in de dood van de eigenaar en hoe zijn vriend wordt vermoord wegens het bezit van een klein aandelenpakket.

Aanwezigheid

Recensie

De Zweed Tom Blixen werkt in Moskou voor een zakenbank. Hij wordt door een oliebedrijf gevraagd een aandelentransactie te begeleiden. Maar na de transactie wordt de vroegere eigenaar vermoord en ook Toms vriend Fredrik, die een klein aandelenpakket bezit, wordt vermoord. Zijn vriendin Olga, die de aandelen erft, is de volgende in de rij slachtoffers. En als blijkt dat Tom voogd is geworden van Olga's dochtertje, beseft hij dat hij nu ook op de lijst potentiële slachtoffers staat. Bij het politie-onderzoek blijkt dat machtige politici aan een heleboel touwtjes trekken. De roman is deels gebaseerd op persoonlijke ervaringen en dat maakt deze huiveringwekkend. De Zweedse schrijvers tonen aan hoe oligarchen in Rusland te werk gaan, hoe ver de corruptie verbreid is en in wat voor verziekt systeem de Russen leven. Goedwillende ambtenaren en politiemensen wordt het werken onmogelijk gemaakt. Het verhaalt verbijstert vanaf het begin en blijft dat doen. Tom Blixen is de overtuigende hoofdpersoon die niet kan bevatten wat er gebeurt, maar toch langzamerhand betrokken raakt. Een zeer boeiend boek. Achterin is een verklarende woordenlijst van Russische woorden opgenomen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026341984 | 357 pagina's

Titel De poppenspeler
Auteur Camilla Grebe
Secundaire auteur Edith Sybesma ; Paul Leander-Engström
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, 2018
Overige gegevens 357 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: Dirigenten fr°an Sankt Petersburg. - Stockholm : Damm Förlag, (c)2013
ISBN 9789026341984
PPN 413338746
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Moskou noir
Boek

Moskou noir (2013-2018)

vol. 1
Uitgeleend
Camilla Grebe