Nooit meer naar de dokter
Boek

Nooit meer naar de dokter hoe u zelf kan zorgen dat u gezond bent en blijft (september 2017)/ Servaas Bingé, redactie: Willem De Bock ; eindredactie: Astrid Vandendaele ; illustraties: Wendy de Vlaminck

Praktische adviezen om je gezondheid op peil te houden met voeding en beweging, en onnodig medicijngebruik tegen te gaan.

Aanwezigheid

Recensie

Op welke manier houd ik lichaam en geest gezond (healthitude)? Dit boek met antroposofische elementen vormt daarvoor een zeer uitgebreide gids. De mantra daarbij is steeds: beweging en voeding. Daarnaast wordt - niet onterecht - gewaarschuwd voor onnodig medicijngebruik. De inhoud gaat in op erfelijkheid, bouw en werking van de organen in het lichaam, ziektes (o.a. obesitas, immuunsysteem en laaggradige ontstekingen), het werken van de geest (o.a. stress en depressies), beweging (met trainingsschema's), voeding (goede en ongewenste bestanddelen), infecties, preventie en zorg, de nieuwe relatie arts - patiënt. Taalgebruik: eenvoudig, maar met duidelijk herkenbare Vlaamse elementen; soms populair (bv. poepsimpel), maar ook allerlei medische termen. Enkele domme fouten misstaan in het geheel (lucht bevat bv. geen 80% CO2). Er zijn behalve enkele genoemde websites geen literatuurverwijzingen. Gegevens zijn dus niet controleerbaar (bv. dat gezonde leefwijze tot 20% minder borstkankerpatiënten leidt). Gericht op medische beroepsgroep. Anderen kunnen voor hen relevante gedeeltes lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789089317759 | 357 pagina's

Titel Nooit meer naar de dokter : hoe u zelf kan zorgen dat u gezond bent en blijft
Auteur Servaas Bingé
Secundaire auteur Willem De Bock ; Wendy de Vlaminck
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, september 2017
Overige gegevens 357 pagina's - 23 cm
ISBN 9789089317759
PPN 413233235
Rubriekscode 615
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheidsgidsen ; Voedingsleer
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheidsgidsen