Feest voor Ilyas
Boek

Feest voor Ilyas (september 2017)/ Khadija Timouzar & Mijke Coebergh, concept: Ingrid Tiggelovend ; eindredactie: Ester van Buuren

Het is feest want Ilyas is jarig. Papa bakt een taart en Selim en mama hangen slingers op. Hoeveel verjaardagskusjes krijgt Ilyas van Sofie, en hoeveel appels neemt tante Naima mee? Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en achterin een woordenlijst in zes talen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is feest, want Ilyas wordt twee jaar. Papa bakt een taart, Ilyas helpt mee de taart versieren, grote broer en mama hangen slingers op en oma, opa en een tante komen op bezoek. Maar in alle drukte zijn ze de taart vergeten! Wat ermee gebeurt is een verrassing. Klein oblong prentenboek over een gezellig verjaardagsfeestje. Ilyas is een guitig jongetje en papa is drukdoende met de taart en het uitschenken van drankjes. De context is intercultureel, met op de prenten een modern geklede mama, en opa, oma en tante in traditionele (islamitische) kledij; buurmeisje Sofie is roodharig met sproeten. Tegelijk is dit ook een telboek van 1 tot 10. In de eenvoudige tekst op de linkerbladzijde staat telkens een kleurrijk cijfer met bijhorende voorwerpen om te tellen. De rechterbladzijde wordt ingenomen door sfeervolle, vrolijke illustraties. Achterin staan vertaallijsten van de cijfers, de woorden en zinnen in zes talen: Arabisch, Frans, Papiamento, Pools, Sranantongo en Turks. Dit peuterboek is heel bruikbaar in kinderdagverblijven, onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers en klassen met een interculturele groep kinderen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492784018

Titel Feest voor Ilyas
Auteur Khadija Timouzar
Secundaire auteur Mijke Coebergh ; Ingrid Tiggelovend ; Ester van Buuren
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Ekeren] : Studio Sesam, september 2017
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 22 cm
Annotatie Tekst: Khadija Timouzar, illustraties: Mijke Coebergh
ISBN 9789492784018
PPN 413638634
Thematrefwoord Verjaardagen ; Tellen ; Diversiteit ; Migranten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Superdiverse kinderboeken
Boek

Superdiverse kinderboeken (2015-...)

vol.
Uitgeleend