Een goed boek voor slechte ouders
Boek

Een goed boek voor slechte ouders met oma Kotelet naar het rusthuis ([2017])/ Hanne Vansteenbrugge, Jan Dircksens, met illustraties van Ineke Marynissen

Varkentjes Kevin en Kato Kotelet gaan op bezoek bij hun vergeetachtige oma, die moet verhuizen naar een rusthuis vol oude dieren. Groot prentenboek met kleurrijke tekeningen en twee soorten tekst: een verhaal voor kinderen en bizarre, humoristische weetjes voor volwassenen. Voor ouders die genoeg krijgen van herhaald voorlezen en kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Een prentenboek, waarbij ouders zich niet hoeven te vervelen als ze het voor de zoveelste keer moeten voorlezen. Dat was de opzet van deze uitgave. De eerste indruk is die van een gewoon prentenboek, met kleurrijke potloodtekeningen vol aangeklede dieren. Het verhaal gaat over de varkentjes Kevin en Kato Kotelet die met hun moeder op bezoek gaan bij hun oma. Oma wordt steeds vergeetachtiger en moet verhuizen naar een rusthuis. Enkele weken later ondernemen Kevin en Kato daar een wilde zoektocht naar oma's handtas, waarbij allerlei bewoners voorbijkomen. In de tekeningen staan symbooltjes die verwijzen naar triviale feitjes, die elders op de pagina worden vermeld. En die zijn absoluut niet bedoeld voor kinderen. Het zijn weetjes over bizarre onderwerpen als homoseksuele giraffen, slechte films, haringscheten, het huwelijk van Bill en Hillary Clinton, badkamermatten en nog veel meer. Een leuke vondst van de makers. Los daarvan is het gewoon een aardig dierenverhaal waaruit kinderen nog wat leren over het leven in een rusthuis voor ouderen. Hoewel oplettende kinderen waarschijnlijk vragen zullen stellen over de symbooltjes in de prenten, en de ouders daar hun eigen verhaal bij moeten verzinnen, dat wel geschikt is voor kinderoren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002261879

Titel Een goed boek voor slechte ouders : met oma Kotelet naar het rusthuis
Auteur Hanne Vansteenbrugge
Secundaire auteur Jan Dircksens ; Ineke Marynissen
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : 3 uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
ISBN 9789002261879
PPN 413155277
Thematrefwoord Grootmoeders ; Verpleegtehuizen
Taal Nederlands