Survival, zo doe je dat [Dyslexie editie]
Boek

Survival, zo doe je dat [Dyslexie editie] (2017)/ Ruben Prins, met tekeningen van Merel van Lamoen ; foto's: Shutterstock

Hoe vind je de weg terug in een oerwoud? Lees van alles over overleven tijdens een schipbreuk, in een woestijn en op een vlot in zee. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen, AVI-E4. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe je in moeilijke omstandigheden kunt overleven staat centraal in dit deel van de serie 'Zoeklicht dyslexie Informatief'*. Stel je voor: je maakt een schipbreuk mee of je strandt op een onbewoond eiland. Wat doe je dan? Na een korte situatieschets volgen diverse survivaltips in wisselend gekleurde vlakken verspreid over een dubbele pagina. De tekst is opgebouwd uit korte zinnen die elk op een nieuwe regel beginnen. Er wordt gebruikgemaakt van instructietaal. Kleurenfoto's in allerlei afmetingen, heldere tekeningen en komische strips maken het geheel levendig. Er komen meerdere noodsituaties aan de orde: onder meer een bosbrand, een ontmoeting met een beer of een slang, kou, honger, droogte en onweer. Je leert de zon en de sterren gebruiken om de weg te vinden en ook interessante weetjes over o.a. giftige dieren ontbreken niet. De twee uitklapbare flappen op de schutbladen bevatten een woordenlijst die als hulp kan dienen tijdens het lezen. De inhoudsopgave is in woord en beeld. Het grootste deel van de tekst is geschreven op AVI-E4. Geschikt voor dyslectische lezers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048733385 | 46 pagina's

Titel Survival, zo doe je dat [Dyslexie editie]
Auteur Ruben Prins
Secundaire auteur Merel van Lamoen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2017
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789048733385
PPN 413354113
Rubriekscode 617.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overlevingstechnieken
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Survival

Relaties/Serie

Zoeklicht dyslexie informatief
Boek

Zoeklicht dyslexie informatief (2017-...)

vol.
Uitgeleend