The beguiled
DVD

The beguiled ([2018])/ directed by Sofia Coppola

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog wordt een gewonde Unie-soldaat verzorgd in een meisjeskostschool in het gebied van de Confederatie.

Aanwezigheid

Recensie

Kostuumdrama van Sofia Coppola (The bling ring; The virgin suicides) naar een boek van Thomas Cullinan, dat eerder verfilmd werd door Don Siegel. In 1864 wordt de gewonde en gedeserteerde Unie-soldaat John McBurney (Colin Farrell) gevonden door een van de leerlingen van een meisjesinternaat in Virginia. Vanwege de burgeroorlog wonen er alleen nog de directrice, een lerares en vijf leerlingen. Ze verzorgen de soldaat, hoewel hij een vijand is en vooral lerares Edwina Dabney (Kirsten Dunst) en een van de oudere leerlingen, Alicia (Elle Fanning), raken in de ban van de charmante man. Dat heeft dramatische consequenties. De recensenten geven 2-4 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 7-9-'17): '(...) Het is een bedachtzame, gedetailleerde stijl die op sommige momenten ook iets slooms en gekunstelds heeft. Coppola weet dit te ondervangen door er ook een plezierige ironie in te mengen. (...) VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Coppola zoomt niet in op de soldaat, zoals Siegel, maar op de vrouwen en meisjes van het internaat. Sterk spel van de actrices en mooi broeierig gefilmd op locatie in Louisiana. (...)' In Cannes was de film genomineerd voor de Gouden Palm, Coppola won 'Beste regie'.

Specificaties

Engels | 5053083135225

Titel The beguiled
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sofia Coppola ; Colin Farrell ; Nicole Kidman ; Kirsten Dunst ; Elle Fanning ; Thomas Cullinan
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 89 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning. - Engels gesproken, Frans of Italiaans nagesynchroniseerd, Nederlands, Frans of Italiaans ondertiteld - Gebaseerd op het boek 'A painted devil' van Thomas Cullinan - Videoversie van de film: Verenigde Staten : American Zoetrope, 2017 - Bevat extra's: A shift in perspective ; A southern style
ISBN 5053083135225
PPN 413701743
Genre historische roman
Thematrefwoord Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865)
Taal Engels