Tulipani
DVD

Tulipani liefde, eer en een fiets ([2017])/ regie Mike van Diem

Na de Watersnoodramp van 1953 fietst de Zeeuwse boer Gauke naar Zuid-Italie. Hij begint een tulpenkwekerij en hoopt zijn droomvouw over te laten komen.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlands-Italiaans-Canadese coproductie met als regisseur Mike van Diem (De surprise; Karakter) en hoofdrolspeler Gijs Naber (Het verlangen; Homies). Na de watersnoodramp van 1953 fietst de Zeeuwse boer Gauke naar Zuid-Italië omdat hij 'nooit meer natte voeten' wil. Hij belandt in een dorpje waar hij een tulpenkwekerij begint en hoopt zijn droomvrouw Ria (Anneke Sluiters) over te laten komen. Dertig jaar later wordt het verhaal van de 'Hollandse reus' verteld, voor een groot deel in terugblikken. De recensenten geven 2-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 20-9-'17) vindt het verhaal ongeloofwaardig, met een nodeloos ingewikkelde verhaalstructuur en onduidelijk genre. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 20-09-'17) schrijft: '(...) een fraaie symbiose van Nederlands doorzettingsvermogen en Italiaanse chaotische uitbundigheid. Van Diem koos voor een pakkende vertelstructuur. Gebeurtenissen uit het verleden worden in perspectief geplaatst door ooggetuigen het verleden te laten oprakelen. Het zet de vaak ongelooflijke gebeurtenissen en sterfgevallen in een verrassend perspectief. (..) Maar de hand van Van Diem is ook duidelijk merkbaar. Zijn oog voor detail maakt de film tot een waar kijkgenot. (...)' Openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Specificaties

Nederlands | 8718836863707

Titel Tulipani : liefde, eer en een fiets
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mike van Diem ; Gijs Naber ; Ksenia Solo
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gijs Naber, Ksenia Solo, Giancarlo Giannini, Anneke Sluiters. - Nederlands, Italiaans en Engels gesproken, in vier talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Nederland : Atlas Film, 2017
ISBN 8718836863707
PPN 413561100
Genre romantische verhalen
Taal Nederlands