Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Vertrouwen in ieder kind
Boek

Vertrouwen in ieder kind oplossingsgerichte verhalen en werkvormen voor in de klas ([2017])/ Ella de Jong en Paolo Terni, illustraties Luc Houweling

Aanpak om kinderen voor te bereiden op de 21-eeuwse vaardigheden, waarbij de nadruk ligt op strategieen om oplossingsgericht te denken en te werken.

Aanwezigheid

Recensie

Met negen verhalen over Mevrouw Olifant en Professor Aap, dragen de auteurs (respectievelijk kindercounselor/leerkracht en coach voor volwassenen) bij aan een belangrijke doelstelling van '21th century skills': probleemoplossend denken. Bij het oplossen van problemen die om veranderingen vragen, werken beide dieren anders. Professor Aap hanteert probleemgeoriënteerde methoden, terwijl Mevrouw Olifant oplossingsgerichte methoden aanhoudt. Bevat gereedschap voor leerkrachten om kinderen op de basisschool via de wetenschappelijk verantwoorde methode oplossingsgericht te laten werken. Na ieder verhaal geven de auteurs tips voor zelfreflectie en creatieve verwerkingsactiviteiten. Hierdoor maken de kinderen kennis met verschillende strategieën door middel van activiteiten en casussen. Ze leren nog persoonlijker en effectiever om te gaan met de methodiek van oplossingsgericht denken en werken. Vertrouwen van de leerkracht in elk kind is hiervoor cruciaal. Mooie methode, niet alleen voor leerkrachten in het primair onderwijs die met plusgroepen werken, maar voor alle kinderen. Met speelse tekeningen van dieren.

Specificaties

Nederlands | 9789088507212 | 94 pagina's

Titel Vertrouwen in ieder kind : oplossingsgerichte verhalen en werkvormen voor in de klas
Auteur Ella de Jong
Secundaire auteur Paolo Terni ; Luc Houweling
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij SWP, [2017]
Overige gegevens 94 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789088507212
PPN 413124460
Rubriekscode 474.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Probleemgericht onderwijs; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Probleemgericht onderwijs