Storydesign
Boek

Storydesign het geheim achter een strategisch ijzersterk verhaal ([2017])/ Farah Nobbe en Natalie Holwerda-Mieras, redactie: Barbara Trappenburg

Over het ontwerpen van goede presentaties waarbij aan de orde komen: de methodiek om presentaties te maken (storydesign), het presenteren zelf (storytelling) en de storytools.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek gaat over de methodiek van storydesign om een goede presentatie te maken of om strategiemeetings te houden. In het eerste deel 'Storydesign' ligt de nadruk op het ontwerpen waarbij aandacht wordt besteed aan: retorisch ontwerpen, de strategische analyse, een goed begin, de kernboodschap en de afronding van het verhaal. Het tweede deel 'Storytelling' behandelt het geven van de presentatie zelf met aandacht voor de stappen van storytelling en varianten daarop. Het derde deel 'Storytools' sluit af met samenvattingen en informatie over de storydesignerapp. Het geheel leest gemakkelijk weg en beschrijft op geheel eigen wijze hoe je een goede presentatie in elkaar zet. Het boek is het resultaat van jarenlang trainen en coachen, het heeft een prettige layout en is interessant voor iedereen die regelmatig presentaties moet houden en daarbij sterk naar voren wil komen. Bevat een gratis e-book. De auteurs zijn eigenaar van een trainingsbureau op het gebied van presenteren en hebben een theaterachtergrond. Ze hebben meerdere publicaties over de door hen gebruikte methodieken op hun naam staan.

Specificaties

Nederlands | 9789024404339 | 176 pagina's

Titel Storydesign : het geheim achter een strategisch ijzersterk verhaal
Auteur Farah Nobbe
Secundaire auteur Natalie Holwerda-Mieras ; Barbara Trappenburg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2017]
Overige gegevens 176 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789024404339
PPN 410927694
Rubriekscode 499.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Presentaties
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Presentaties