Kabouter Korsakov viert feest!
Boek

Kabouter Korsakov viert feest! ([2017])/ door Koen Brandt, met illustraties van Emma Thyssen

Kabouter Korsakov en glimworm meneer Wattman zijn op zoek naar hun kabouterdorp in de pratende eikenboom. Zal het met hulp van Wayoh de ooievaar en Tomtom, de gepensioneerde postduif, lukken? Groot vierkant prentenboek met humoristische tekeningen en cd met hoorspel. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Nog altijd zijn kabouter Korsakov en glimworm meneer Wattman op zoek naar hun kabouterdorp in de pratende eikenboom. Dankzij de knutselkwaliteiten van Korsakov en de hulp van een ooievaar en een gepensioneerde postduif bereikt het tweetal eindelijk een van hun verdrietig achtergebleven vrienden. Groot vierkant prentenboek met paginagrote, vlakmatig opgebouwde illustraties over merendeels dubbele pagina's; stripachtige elementen zorgen voor een speels geheel. Tekst en beeld geven de essentie weer van het levendige hoorspel op bijgevoegde cd. De vrouwelijke verteller is goed verstaanbaar; liedjes, geluiden, muziek en dialogen in sappig Vlaams sluiten goed aan bij de sfeer van de prenten in het boek; humoristische ondertoon. De lezer/luisteraar wordt direct aangesproken en heeft oogcontact met de 'kabouters' die eruitzien als kinderen. Het perspectiefgebruik, de afsnijdingen en overlappingen kunnen de herkenbaarheid bemoeilijken. Prentenboek met hoorspel op cd. Zesde, onafhankelijk te lezen deel in de serie over kabouter Korsakov*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079040506

Titel Kabouter Korsakov viert feest!
Auteur Koen Brandt
Secundaire auteur Emma Thyssen ; Philip Maes
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Het Geluidshuis Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm - cd
Annotatie Kabouter Korsakov is een concept van Philip Maes en Koen Brandt. - Rug vermeldt: Boek + hoorspel. - Omslag vermeldt: Het Geluidshuis stelt voor:
ISBN 9789079040506
PPN 413579077
Genre sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens
Taal Nederlands