Elena en de winkeldief [Makkelijk lezen]
Boek

Elena en de winkeldief [Makkelijk lezen] ([2017])/ Mirjam Eppinga, beeld: Elisa Zee, Zee illustraties ; redactie en vormgeving: Eenvoudig communiceren

Elena (ik-figuur) werkt in een supermarkt. Ze heeft daar vrienden. En er is een nieuwe jongen die ze leuk vindt. Maar wat doet die vrouw in die lange jas? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Elena werkt bij supermarkt De Giraf. Samen met Emma, Omer en een nieuwe jongen. Ze weet niet hoe hij heet en durft het eigenlijk niet te vragen. Hoe doe je dat? Dan ziet ze opeens een vrouw met een lange jas. Elena houdt haar in de gaten en dat is maar goed ook. Een boekje over lef, vriendschap en verliefdheid. Los te lezen tweede deel van de serie 'Superrr'*, een serie van tien extra makkelijk te lezen boeken, speciaal voor niet-Nederlandstalige jongeren tussen de 12 en 18 jaar, bijvoorbeeld in het ISK/OKAN (internationale schakelklas/onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers) en NT2. Door het lezen van deze verhalen - over bijbaantjes, vriendschap en verliefdheid - gaat hun taalvaardigheid vooruit. Elk boek heeft de naam van de hoofdpersoon in dat deel in de titel. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm. De andere jongeren spelen een bijrol. Om de pagina een paginavullende zwart-witillustratie, met grijstinten. Een hoofdstuk heeft nooit meer dan twee pagina's en bevat gemiddeld 150 woorden. De auteur is NT2-docent. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086963102 | 36 pagina's

Titel Elena en de winkeldief [Makkelijk lezen]
Auteur Mirjam Eppinga
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Elisa Zee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, [2017]
Overige gegevens 36 pagina's - zwart-wit illustraties - 18 cm
ISBN 9789086963102
PPN 412928523
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Superrr
Boek

Superrr (2017-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Mirjam Eppinga