Dinosaurussen voor kids
Boek

Dinosaurussen voor kids ([2017])/ Ken Ham, geïllustreerd door Bill Looney ; vertaling [uit het Engels]: Drs. A. Pellegrom

Met de Bijbel als uitgangspunt wordt de geschiedenis van de dinosaurussen verteld, vanaf de schepping tot nu. Met aandacht voor de evolutie en fossielen. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 15 jaar.

Recensie

Dinosaurussen fascineren! Maar hoe kun je nu dingen te weten komen over deze gigantische dieren, die uitgestorven zijn? De auteur legt het allemaal uit in zijn indrukwekkende boek. Hij verdeelt het leven in zeven periodes. De periode dat alle dieren en de mens geschapen zijn, de periode van de zondvloed van Noach tot en met de periode van nu, waarin wij leven. Met de Bijbel als uitgangspunt illustreert hij alle feiten en fictie rondom deze fascinerende dieren. Hij legt uit wat fossielen zijn, hoe oud ze zijn en hoe wij dino's kunnen reconstrueren. Hij weerlegt een heleboel aannames van wetenschappers die de Bijbel afwijzen. In deze moderne tijd waarin de schepping als ook de evolutieleer heel actueel zijn, is dit boek een waardevolle toevoeging juist voor kinderen die leergierig zijn en zelf hun mening moeten vormen over het ontstaan van de wereld, met daarin deze dino's. Op een respectvolle manier prikkelt de auteur om zelf te lezen en te onderzoeken. Daarnaast bevat vrij grote stevige boek fraaie paginagrote kleurenillustraties en is de speelse opmaak met kaders en verschillende lettertypes- en kleuren verfrissend en afwisselend. Voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond van ca. 11 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492234308 | 64 pagina's

Titel Dinosaurussen voor kids
Auteur Kenneth A. Ham
Secundaire auteur Bill Looney ; A. Pellegrom
Type materiaal Boek
Uitgave Veenendaal : Grace Publishing House, [2017]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Dinosaurs for kids. - Green Forest, Arkansas : New Leaf Publishing Group, Inc., (c)2009
ISBN 9789492234308
PPN 411980777
Rubriekscode 574
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Evolutie; christelijke visie ; Dinosaurussen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Evolutie