De boerderij
Boek

De boerderij ([2017])/ geschreven door Heather Alexander, met illustraties van Andrès Lozano ; vertaling [uit het Engels]: Liesbeth Elseviers

Waar komt melk vandaan? Hoe wordt een zaadje een plant? Via ruim honderd vragen kom je van alles te weten over het leven, wonen en werken op de boerderij. Met stevige kartonnen bladzijden en veel flapjes. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Inkijkje in het leven, wonen en werken op de boerderij, dat biedt dit kleurrijke prentenboek met stevige kartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken. Een kleurenillustratie over twee pagina's leidt het thema in: boerderijdieren op en rond het boerenerf met akkers op de achtergrond. Eromheen staat een beknopte basistekst en gekleurde kaders met vragen als 'Wat staat er in het veld?', 'Hoe groeit mais?', 'Wie rolt er graag in de modder?', 'Waar komt melk vandaan?'. Er zijn tal van (kwetsbare) flapjes open te maken voor het antwoord en/of extra weetjes in woord en beeld. Op dezelfde wijze kan de kleuter ontdekken wie of wat er in de bijgebouwen zit, wat de boer kweekt en wat ermee gebeurt, hoe melk en granen worden verwerkt, hoe fruit en groenten groeien, wat de boer zoal doet op een dag, wat voor voertuigen hij gebruikt en waarvoor. De getekende dieren kijken tevreden of glimlachen. Producten van de boerderij, de werkzaamheden en machines zijn realistisch en vereenvoudigd in beeld gebracht. Het boek sluit af met overzichtsplaten met de vier seizoenen: wat gebeurt er op het veld en met de dieren in de lente, zomer, herfst en winter? Aantrekkelijke vormgeving. Om te bekijken en over te praten met kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059088795

Titel De boerderij
Auteur Heather Alexander
Secundaire auteur Andres Lozano ; Liesbeth Elseviers
Type materiaal Boek
Uitgave [Leuven] : Davidsfonds Infodok, [2017]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Farm. - Wide Eyed Editions/Aurum Press Ltd/The Quarto Group, (c)2017. - (Life on earth)
ISBN 9789059088795
PPN 412820412
Rubriekscode 631.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boerderijen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Boerderijen