Misfit
DVD

Misfit ([2018])/ regie Erwin van den Eshof

Tiener Julia keert met haar ouders vanuit de VS terug naar Nederland. De populaire meisjes op haar nieuwe school delen haar meteen in bij de 'misfits'. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Nederlandse tienerkomedie van Erwin van den Eshof (Popoz; Zombini) met in de hoofdrol Djamila Verhoef, een Nederlandse zangeres en vlogger die de populairste vrouwelijke YouTuber van Nederland is met haar vlog 'MeisjeDjamila'. Tiener Julia woont met haar Nederlandse ouders al jaren in de VS en is op haar highschool een van de populairste meisjes met een veelbekeken blog. Wanneer het gezin terugverhuist naar Nederland komt Julia terecht op een school waar iedereen bij een groepje ('squad') hoort en wordt door de populaire meisjes meteen bij de 'misfits' ingedeeld. Julia is een goede zangeres en krijgt de kans terug te keren naar de VS als ze de talentenwedstrijd van haar school kan winnen. In de andere rollen onder meer Niek Roozen (Renesse), Eddy Zoëy en de boyband 4U. De recensenten geven 1 of 2 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 27-9-'17) vindt het verhaal niet origineel en de humor niet zo vlot, maar concludeert: 'Toch kun je Misfit moeilijk een mislukking noemen. Hij slaagt immers in z'n opzet. Een boodschap over jezelf zijn, veel ruimte voor sociale media, een hoofdpersoon die vrolijk tegen haar kijkers praat in snelle shots, grapjes rondom sullige spierbundels en bitsende barbies; de doelgroep wordt op haar wenken bediend.' Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 4013549095129

Titel Misfit
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Erwin van den Eshof ; Djamila" ; Bente Fokkens
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (81 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Djamila, Bente Fokkens, Niek Roozen, Donny Roelvink. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : NewBe, (c)2017 - Bevat ook onder andere: #WijZijnM ; De eerste draaidag! ; Internet slang challenge
ISBN 4013549095129
PPN 413765091
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Muziek
Taal Nederlands