Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
MIST
Boek

MIST partners van jonge mensen met dementie in beeld (2017)/ Dorris Duurland, Tineke Reijbroek, interviews en teksten interviews Rob Vrolijk ; fotografie Dorris Duurland

Partners van betrekkelijk jonge mensen met dementie vertellen over zichzelf, over hun geliefde met dementie, over hun gezin, hun strijd, hun verdriet en over hun verdere zorgen.

Aanwezigheid

Recensie

Over de snelle toename van het aantal mensen met dementie is al veel geschreven. Maar dementie onder de 65 jaar is onderbelicht gebleven. Dit leidt tot een dramatisch beeld doordat de diagnose vaak relatief laat gesteld wordt, omdat niemand zoiets bij een jongere verwacht. Het heeft mede daardoor een grotere impact op het gezin waar vaak nog jongere kinderen bij betrokken zijn. Het sluipende begin met vaak toenemende gedragsveranderingen leidt geregeld tot een overbelasting van de mantelzorgers. De omgeving reageert ook vaak met onbegrip. In dit boek doen vijftien ervaringsdeskundigen verslag van het leven met hun partner: van de eerste ontmoetingen met elkaar, via het verloop van de aandoening en de invloed op het gezin tot de discussie en eventuele uitvoering van euthanasie. Een indringend boek dat veel inzicht geeft in het drama van jonge mensen met dementie en hun relatie. Nuttige persoonlijke ervaringen. Makkelijk leesbaar. Fraai uitgegeven met portretten van de betrokkenen en voorafgegaan door een duidelijke uitleg over deze vormen van dementie.

Specificaties

Nederlands | 9789082704006 | 108 pagina's

Titel MIST : partners van jonge mensen met dementie in beeld
Secundaire auteur Dorris Duurland ; Tineke Reijbroek ; Rob Vrolijk
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Uden] : Dorris Duurland, Tineke Reijbroek, 2017
Overige gegevens 108 pagina's - portretten - 24 cm
Annotatie In colofon: Bedenkers concept en realisatie Dorris Duurland en Tineke Reijbroek - Met literatuuropgave
ISBN 9789082704006
PPN 410543756
Rubriekscode 606.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Partners (levensgezel); Dementerenden; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie