Belle & Sébastien
Boek

Belle & Sébastien het kind van de bergen ([2017])/ Cécile Aubry, vertaald [uit het Frans] door Lidewij van den Berg ; met illustraties van Cindy van Schendel

Dorpsbewoners van een bergdorpje in de Franse Alpen vrezen de witte hond in de bergen. Maar weesjongen Sébastien sluit vriendschap met de hond en samen beleven ze een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Dit klassieke kinderboek (1965) over de vriendschap tussen een kind en een grote witte hond is in een nieuw jasje gestoken. Het verhaal begint bij de geboorte van Sébastien, tegelijkertijd het moment waarop zijn moeder sterft. De jongen groeit op bij César en zijn grote kinderen in de Franse Alpen. César leert Sébastien wat de geheimen van de bergen zijn. Op een dag komt Sébastien Belle tegen, een grote witte hond die door de dorpsbewoners gevreesd wordt. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee en een reddingsactie op kerstavond bevestigt de bijzondere relatie tussen mens en dier. Het verhaal is goed opgebouwd en gemakkelijk door te lezen. De actieve schrijfstijl zorgt ervoor dat de lezer snel in het verhaal zit en sympathie voelt voor de personages. In het boek zijn enkele potloodtekeningen te vinden waaronder een kaart van het bergdorp Saint-Martin en de omgeving. In de jaren 1965-1972 was het verhaal te zien als serie op televisie. Auteur (1928-2010) was ook actrice en regisseuse. Fijn boek over natuur, vriendschap en vertrouwen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492068118 | 177 pagina's

Titel Belle & Sébastien : het kind van de bergen
Uniforme titel Belle en Sébastien
Auteur Cécile Aubry
Secundaire auteur Cindy van Schendel ; Lidewij van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave Koog aan de Zaan : Uitgeverij Oevers, [2017]
Overige gegevens 177 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Belle et Sébastien : le refuge du grand baou. - Paris : Hachette Livre, (c)1965 - Oorspronkelijke titel: De berghut. - Antwerpen : Zuid-Nederlandse uitgeverij ; Harderwijk : Centrale Uitgeverij, 1971. - (Belle en Sebastiaan) (Ideaal-bibliotheek ; no. 6)
ISBN 9789492068118
PPN 409856819
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Weeskinderen ; Vriendschap
Taal Nederlands