Voertuigen in de stad
Boek

Voertuigen in de stad (september 2017)/ Marc Clamens, Laurence Jammes

Weet je wat deze voertuigen allemaal kunnen? Open de deuren van de bus, beweeg de takel van de takelwagen en kiep de container in de vuilniswagen. Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties, pop-ups en beweegbare onderdelen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Klein stevig mooi uitgevoerd prentenboek met tekst en plaatjes overdwars, dat qua vorm doet denken aan de sprookjes pop-up boeken uit de twintigste eeuw. Bij het openen van de bladzijde komt een hulpvoertuig van bus tot politieauto uit de stad letterlijk driedimensionaal tevoorschijn. De zeven pop-ups zijn ingenieus gemaakt en nodigen uit tot aanraken en bekijken. Bovendien kan bij elk voertuig nog iets extra's worden geopend of verschoven. Tegen een achtergrond van stadse silhouetten krijgt het iets levensechts. De drie regels tekst in de ik-vorm vertellen wat de functie van het voertuig is, in een grote duidelijke letter onder aan de bladzijde. Op de witte achtergrond staan de voertuigen met grappige figuurtjes erin zo helder afgebeeld dat het lijkt of je ze er zo vanaf kan pakken. De bestuurders zijn zowel mannen als vrouwen. De informatieve functie die achterop beloofd wordt, is beperkt, ook omdat voertuigen overduidelijk niet conform de Nederlandse situatie zijn. Desondanks zullen peuters en kleuters hiervan smullen. In dezelfde uitvoering verscheen 'Supervoertuigen'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616104

Titel Voertuigen in de stad
Auteur Marc Clamens
Secundaire auteur Laurence Jammes
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Giraf Books, september 2017
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Catalaans - Vertaling van: Vehiculos de la ciudad. - Barcelona : Combel Editiorial, S. A., (c)2015
ISBN 9789492616104
PPN 413004872
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands