Assepoester
Boek

Assepoester kijk binnen in een sprookje ([2017])/ vertelling: Anna Milbourne, illustraties: Karl James Mountford ; vertaling: Els Peeters

Een goede fee zorgt dat de arme Assepoester naar het bal van de prins kan. Kartonnen prentenboekje naar het sprookje van Grimm, met kleurenillustraties, uitsneden en vier flapjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam prentenboek met uitsneden en flapjes, gebaseerd op het klassieke sprookje over de arme Assepoester. Een goede fee zorgt ervoor dat het meisje in gepaste kleding en met glazen schoentjes naar het bal van de prins kan gaan. Er is veel te zien op de gedetailleerde prenten in veel verschillende kleuren over dubbele bladzijden. De huizen en mensen zijn relatief klein weergegeven, in dakpannen en stofplooien zijn details getekend of gekrast. Het gevoel van ruimte wordt versterkt door de grote uitsparingen in de bladzijden en het omslag die de blik van de lezer de nachtelijke stad inzuigen. Kleinere uitsparingen voor sterren en raampartijen verhogen de sfeer evenals het subtiele spel van licht en donker. Focuspunten zijn met een witte contourlijn benadrukt. Door flappen (er zijn er vier) omhoog of naar opzij te vouwen, kan er gekeken worden in het huisje van Assepoester en de meloenkoets. De verhaallijn is summier weergegeven in enkele zinnen die zich goed laten voorlezen; begrippen zoals 'haveloos' verdienen uitleg. In dezelfde uitvoering verscheen een uitgave over Roodkapje*. Verzorgde uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474939904

Titel Assepoester : kijk binnen in een sprookje
Auteur Anna Milbourne
Secundaire auteur Karl James Mountford ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2017]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Cinderella. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2016. - (Peep inside a fairy tale)
ISBN 9781474939904
PPN 412868210
Rubriekscode Frans 863
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beweegbare boeken
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes