De nevelprins
Boek

De nevelprins (2018)/ Carlos Ruiz Zafón, vertaald door Nelleke Geel

Max verhuist met zijn familie naar een kustdorpje waar vreemde dingen gebeuren. Wat doet dat griezelige beeldenpark achter het huis? En wat betekent de zespuntige ster die overal opduikt? Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Het stadse gezin van horlogemaker Carver verhuist in 1943 naar een dorpje aan de kust. De vorige eigenaars van hun nieuwe woning vertrokken er jaren geleden na de dood van hun zoon. De jonge Max gaat op verkenningstocht en doet een griezelige ontdekking in het beeldenpark achter het huis. Kort daarna maken hij en zijn zus Alicia kennis met Roland, de kleinzoon van de vuurtorenwachter. Wanneer hun zusje Irina een vreselijk ongeluk krijgt en een vreemd symbool steeds vaker opduikt, beseffen de vrienden dat er iets mis is. Rolands grootvader weet meer, maar om de kinderen te beschermen vertelt hij hun niet het hele verhaal. Tot de Nevelprins in alle hevigheid toeslaat. Het echte debuut van Carlos Ruiz Zafón, dat vaak vergeten wordt door zijn latere bestseller voor volwassenen, 'De schaduw van de wind'. Het is een spannend verhaal met veel magische elementen, gevat in beeldrijke en intense taal. De personages zijn overtuigend, maar in de plot laat de auteur af en toe steken vallen en de toon is soms te belerend. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056725969 | 207 pagina's

Titel De nevelprins
Auteur Carlos Ruiz Zafón
Secundaire auteur Nelleke Geel
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Signatuur, 2018
Overige gegevens 207 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - 1e druk deze uitgave: 2015. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Signatuur, 2010 - Vertaling van: El príncipe de la niebla, (c)1993
ISBN 9789056725969
PPN 413369676
Genre griezelverhaal
Taal Nederlands