Het middernachtspaleis
Boek

Het middernachtspaleis (2018)/ Carlos Ruiz Zafón, vertaald door Nelleke Geel

Calcutta, 1932. Bij zijn vertrek uit het weeshuis, ontmoet Ben (16) het meisje Sheere. Dat is het begin van een reeks bizarre en gevaarlijke gebeurtenissen, waarin het verleden een belangrijke rol speelt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben en zijn vrienden zijn opgegroeid in een weeshuis in Calcutta. De hechte groep vrienden heeft zelfs een geheim genootschap, waarmee ze samenkomen in hun 'Middernachtspaleis'. Wanneer de jongeren 16 worden, is het tijd om het weeshuis te verlaten. Op het afscheidsfeest verschijnt een oude vrouw met een jong meisje, Sheere. Al snel blijkt dat Ben en Sheere een duister geheim uit hun verleden delen, en dat hun lot daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Gruwelijke feiten van zestien jaar geleden dreigen nu een vervolg te krijgen. Een gevaarlijke, donkere figuur duikt op en staat de jongeren en hun omgeving naar het leven. Een spannend verhaal dat zich afspeelt in het exotische, maar wrede Calcutta van het begin van de 20ste eeuw. Een indrukwekkend verhaal, waarin avontuur en magisch realisme vlot met elkaar verweven zijn. De gebeurtenissen volgen elkaar in razend tempo op, maar de plotwendingen zijn in de tweede helft van het verhaal soms net iets te vergezocht. Voor echte liefhebbers van griezelige fantasy. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056725952 | 264 pagina's

Titel Het middernachtspaleis
Auteur Carlos Ruiz Zafón
Secundaire auteur Nelleke Geel
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Signatuur, 2018
Overige gegevens 264 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - 1e druk deze uitgave: 2015. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Signatuur, 2011 - Vertaling van: El palacio de la medianoche. - Barcelona : Edebé, 1994
ISBN 9789056725952
PPN 413369641
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Weeskinderen ; Calcutta ; Magie
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Calcutta