Het legioen van vlammen
Boek

Het legioen van vlammen ([2018])/ Anthony Ryan, vertaling [uit het Engels]: Niels van Eekelen en Jet Matla

Als in een Victoriaans aandoende wereld een mythische witte draak zint op verwoesting van de mensheid, strijden vier personen om de draak te stoppen.

Aanwezigheid

Recensie

In Anthony Ryans trilogie 'Draconis Memoria' draait alles om drakenbloed. Sommige mensen ('gezegenden') krijgen na het drinken korte tijd speciale gaven. De hele maatschappij is hierop ingericht en de 'IJzerschip Handelsmaatschappij' heeft hierdoor de macht. Ze organiseerde in het eerste deel van de trilogie* een expeditie om de legendarische witte draak te zoeken. Nu dreigt de mensheid vernietigd te worden door een leger draken onder aanvoering van die witte draak. Ondertussen is ze ook in gevecht met het Corvantijnse Keizerrijk. In dit tweede deel volgen we vier hoofdrolspelers: Sirus is door de witte draak ingelijfd bij zijn zombieleger van 'verdorvenen'; geheim agent Lizanne infiltreert in het Keizerrijk en neemt deel aan een revolutie; Cleemond en Heilmoer zetten koers naar de Zuidpool en ontdekken onder het ijs een verloren, geavanceerde beschaving (Atlantis?). Deze vier verhaallijnen vormen een spannend en origineel verhaal. De serie is een combinatie van fantasy, spionage, avonturenroman en nu ook nog sciencefiction. Ryan (1970) weet het beste van deze vier genres te combineren.

Specificaties

Nederlands | 9789024580118 | 686 pagina's

Titel Het legioen van vlammen
Auteur Anthony Ryan
Secundaire auteur Niels van Eekelen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2018]
Overige gegevens 686 pagina's - kaarten - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The legion of flame. - New York : The Berkley Publishing Group, (c)2017. - (The Draconis Memoria ; book two)
ISBN 9789024580118
PPN 413303993
Genre science-fiction
Thematrefwoord draken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Draconis Memoria
Boek

Draconis Memoria (2017-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
Anthony Ryan