Het grote Boeboeks groeiboek
Boek

Het grote Boeboeks groeiboek (april 2017)/ Marc de Bel, i.s.m. Anneriek van Heugten ; met tekeningen van Frieda Van Raevels

Pit en Puf wonen in het bos. Daar maken ze veel mee. Ze helpen de dieren. Groeiboek van AVI-Start t/m AVI-M4. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Pit en Puf zijn vreemde wezentjes: Boeboeks. Ze zijn geen mensen maar ook geen beestjes. Mensen zien nooit Boeboeks. Of toch wel? Deel uit de serie 'Groeiboeken', waarbij de moeilijkheidsgraad toeneemt, naarmate je verder in het boek komt. De uitgave is opgesplitst in vier delen, van AVI-Start t/m AVI-M4, met twee hoofdstukken per AVI-niveau. Het verhaal loopt door alle hoofdstukken door en stimuleert om door te lezen op een hoger niveau. Het eerste deel bevat uitsluitend eenlettergrepige woorden. In het tweede deel worden de letters kleiner en de tekstblokjes groter. De letters in het derde deel zijn nog iets kleiner. Er komen ook tweelettergrepige woorden voor, evenals interpunctie en hoofdletters. In het laatste deel zijn de letters klein, tekstblokken het grootst, en zinnen langer en complexer. Het geheel is aantrekkelijk uitgevoerd met veel vrolijk gekleurde, grappige illustraties. Het boek spreekt een grote doelgroep aan. Beginnende lezers kunnen zichzelf uitdagen en alvast op een hoger niveau lezen en voor de lezer op AVI-M4 is het prettig dat het eerst deel zo lekker wegleest. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461316516 | 175 pagina's

Titel Het grote Boeboeks groeiboek
Auteur Marc De Bel
Secundaire auteur Frieda Van Raevels ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, april 2017
Overige gegevens 175 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een groeiboek - Colofon vermeldt: bewerkt door Anneriek van Heugten
ISBN 9789461316516
PPN 410365351
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Fantasiewezens
Taal Nederlands